Trener Barselone: Doboj ima nevjerovatan turnir

Trener Barselone: Doboj ima nevjerovatan turnir

Antonio Karlos Ortega je sa Barselonom je osvojio sve što se moglo osvojiti, šest puta je bio prvak Evrope, slavio je i u Kupu Pobjednika kupova, EHF kupu.

Na dobojskom turniru je prvi put, a kako kaže, bez mnogo razmišljanja prihvatio je poziv organizatora turnira, da bude jedan od predavača na seminaru za trenere.

– Danijel Šarić me je pozvao, prije nekoliko sedmica, i pitao me mogu li da budem jedan od predavača trenerima iz BiH. Meni je uvijek zadovoljstvo da podijelim svoje iskustvo ali i znanje kolegama, i naravno da sam prihvatio. Turnir je nevjerovatan, tu je pet ekipa koje učestvuju u Ligi šampiona, tako da počekujem sjajne utakmice – rekao je Ortega.

Dejvid Dejvis dobro poznaje dobojski turnir. Kao rukometaš Siudad Reala, trijumfovao je 2010. godine. Nekadašnji reprezentativac Španije, trenutno vodi egipatski Al Ahli, koji brani trofej na turniru.

– Ovaj turnir je klasik, sjajan je ove godine, dolazio sam ovdje kao igrač, sada kao trener. Igrači i ekipe, žele da dođu ovdje, domaćini su veoma ljubazni, i zaista uživamo. Moja ekipa brani titulu, pokušaćemo opet da pobijedimo, iako su tu timovi poput Barselone ili Monpeljea, koje su u ovom trenutku kvalitetniji od nas – smatra Dejvis.

Ortega i Dejvis su kombinacijom teorijskih i praktičnih predavanja približili našim trenerima određene načine treninga, a najviše pažnje privukla je tema priprema utakmica u modernom rukometu.

Seminaru za trenere u organizaciji dobojskoj rukometnog turnira, prisustvovalo je dvadesetak trenera iz BiH i regiona.

Na Stadionu sprotskih igara juče je svečano otvoren Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju. Tokom pet dana, osam ekipa će se boriti za trofej, a među njima čak četiri bivša šampiona Evrope – Barselona, Monpelje, Celje i Zagreb, petostruki vladar Afrike i branilac trofeja Al Ahli iz Kaira, desetostruki uzastopni prvak Srbije i pobednik EHF kupa Vojvodina, najbolji tim Makedonije Eurofarm Pelister i domaćin Sloga .

Opširnije u Hronici dobojskog turnira od 23 časa.

Izvor: RTRS