Barselona predvodi rukometnu elitu u Doboju

Barselona predvodi rukometnu elitu u Doboju

Sve je spremno za 54. po redu rukometni TV turnir šampiona u Doboju, a renomirane ekipe ove godine, predvodiće španska Barselona.

Upravo je legenda ovog kluba i na čelu organizacionog odbora tradicionalnog turnira.

Danijel Šarić kaže da je spisak učesnika zaključen već u januaru. Zainteresovanost je bila velika, a organizatori su na kraju morali i da odbiju nekoliko ekipa, koje su inače standardni članovi Lige šampiona.

„Sigurno da mi je velika čast što sam poslije skupljanja autograma po rukometnom poligonu u Doboju, pa samog igranja, došao do situacije da aktivno učestvujem u samoj organizaciji događaja. Turnir će biti održan od 14. do 18. avgusta. Dolaze nam najjača rukometna svjetska imena, počevši od Barselone, Monpeljea, Al Ahlija. Sigurno da nas očekuje interesantan događaj u Doboju, koji je od velikog značaja i za Republiku Srpsku“, rekao je Šarić.

Pored Barselone, Monpeljea i Al Ahlija, uz domaćina Slogu učesnici su i Zagreb, Pelister, Celje i Vojvodina.

Sve to garantuje istinski spektakl, a želja organizatora je, kaže Šarić, da tradicija duga više od pet decenija bude na najvišem nivou svake godine.

„Imam lucidni izazov u životu tako da sam na sam se prihvatio same organizacije turnira. Sigurno da meni, kao Dobojliji sve ovo mnogo znači i želim da sve izgleda na najvišem nivou“, kaže Šarić.

Titulu osvojenu prošle godine brani Al Ahli.

Svečano otvaranje turnira je 14. avgusta od 20 časova i 30 minuta, a prvu utakmicu od 21 i 15 odigraće domaćin Sloga i francuski Monpelje.

Izvor: ATV